Валута
BGN
  • USD
  • EUR
  • BGN
Език
Меню
Профил
Език
Вижте всички статии

Необичайни употреби за WD-40

Необичайни употреби за WD-40

 

 

WD-40 е разтворител с нисък вискозитет с добавен лубрикант и вероятно артикулът, който се намира в почти всяка кутия с инструменти и работилница по света.

WD-40 е предимно летлив разтворител на петролна основа, който се изпарява, оставяйки след себе си нелетлив лубрикант

Това означава, че разтворителят прониква и върши работата си, премахвайки мръсотията, след което се изпарява и оставя след себе си тънък слой масло.

Стъпка 1: Обезмаслете ръцете си

Тъй като WD-40 е предимно разтворител, защо да не го използвате върху нещо повече от залепнали гайки и болтове? Нанасянето на спрей с разтворител върху вашите мазни ръце може да ви помогне да се справите с мръсотията и да почистите ръцете си, преди да нанесете сапунена пяна.

Напръскайте ръцете си върху кофа за боклук или друга затворена зона и след това разтрийте ръцете си една в друга, като разбърквате разтворителя в мазните си ръце с пръсти, за да премахнете натрупаната мазнина.

След като ръцете ви бъдат обезмаслени, отидете до мивката си и измийте ръцете си обилно със сапун, за да отстраните останалия лубрикант, останал от WD-40.

Стъпка 2: Премахнете стикерите / ваденките

Премахването на стикери е една от най-малко любимите ми задачи. Колкото и да внимавам, винаги успявам да разкъсам стикера, което прави премахването много по-трудно. WD-40 идва на помощ!

Намажете стикера си с тази хлъзгава смазка и оставете да престои около 5 минути. Намирам, че напояването на хартиена кърпа и оставянето й върху стикера работи чудесно за запазване на смазката върху стикера и задържане.

След няколко минути трябва да видите забележима промяна в стикера, тъй като е абсорбирал WD-40, и трябва да се отлепи веднага.

Стъпка 3: Отстраняване на пастел + маркер

 

Когато обикновеният почистващ препарат просто не свърши работа, WD-40 се намесва, за да улесни почистването. Восъчните пастели естествено отблъскват влагата, но WD-40 може да се справи с това предизвикателство.

Напръскайте маркираната с пастел зона и оставете да престои няколко минути (може да помогне, ако наситете хартиена кърпа, за да залепите за вертикални повърхности), след което разтрийте областта с кърпа без власинки, за да премахнете пастеля.

 

След почистване може да видите малко оцветяване от пастеля, ако е така, повторете процеса. След като пастелът бъде отстранен, почистете стената с обикновен домакински почистващ препарат, за да отстраните остатъците от WD-40 и кърпа.

Както при всички решения за отстраняване на петна, първо тествайте на незабележимо място, за да сте сигурни, че няма да повредите стените си.

Стъпка 4: Отстранете перманентния маркер от стени и други непорести повърхности 

Разтворителят в WD-40 е достатъчно силен, за да проникне и да премахне перманентния маркер, но повърхността, върху която е маркерът, прави огромна разлика. Ако маркираната повърхност има гланцово боядисано покритие, като стените в кухни и тоалетни, вероятно ще премахнете маркера. Същото с плочките. Въпреки това, ако стената ви е с матово покритие, вероятно няма да премахнете целия маркер с WD-40.

 

Напоете хартиена кърпа или парцал с WD-40 и го нанесете директно върху перманентния маркер на стената. Оставете разтворителя да влезе в контакт със стената за около 30 секунди, след което внимателно разтрийте областта с малки кръгови движения. Ако приложите твърде силен натиск веднага, рискувате да размажете маркера около стената, така че вървете бавно и упражнявайте по-голям натиск върху търкащото движение, след като по-голямата част от маркера бъде отстранена.

 

Ако имате матово или поресто покритие, изображението по-горе вероятно е толкова добро, колкото и почистването. Ако сте решени да премахнете маркера с този метод, нанесете още WD-40 и продължете да търкате.

Стъпка 6: Отстранете заседналия пръстен

Наранените кокалчета могат да се подуят, така че навременното премахване на пръстените на пръстите става критично. Тъй като много ударени кокалчета идват от работилница, WD-40 е удобно средство, което може бързо да изхлузи тесния пръстен от дебел пръст.

Напръскайте пръстена си с обилна доза WD-40 и след това завъртете пръстена около пръста си, позволявайки на маслото с нисък вискозитет да проникне между пръстена и кожата. Маслото ще смаже пръста ви и (да се надяваме) ще позволи на пръста ви да се изплъзне от стягащия пръстен.

Стъпка 7: Почистете мивките от неръждаема стомана

 

Въпреки че неръждаемата стомана е здрав материал за кухнята, тя може да получи водни знаци и петна от пръстови отпечатъци. Почистете мивката си с WD-40 и изтъркайте с тампон, за да премахнете най-упоритите петна. Не само ще премахне петна, но и останалото масло от WD-40 също помага за предпазване на повърхността от получаване на нови следи в бъдеще.

 

Тъй като WD-40 е продукт на петролна основа, не забравяйте да почистите старателно всичко, върху което се използва в кухнята след това.

Източник:интернет

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

Уважаеми клиенти, цените и наличностите се обновяват ежедневно, възможно е несъответствие с посочените цени в сайта поради честите промени от доставчиците на продуктите .Снимките са илюстративни и е възможно реалния продукт да се различава от тях. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички цени са в български лева, с включен ДДС и са валидни при покупки онлайн.