Количка

0 артикула
Филтри
 
 

Полилеи


Дата: 2019-01-07

Какво представляват полилеите?

Искате да промените нещо вкъщи, но ви липсва време или желание за ремонт? Ние имаме страхотна идея за вас! С поставянето на полилей, можете лесно и ефективно да създадете напълно ново усещане и атмосфера във всяка стая. Сам по себе си полилеят е вид декоративна лампа, която виси от тавана. Най-често се характеризира с няколко разклонения, лампи и в повечето случаи е декориран с различни украшения, служещи за разсейване на светлината и създаване на уют. Независимо какви са вашите вкусове и предпочитания, със сигурност ще намерите подходящ за помещението продукт. Благодарение на тези осветителни тела имате възможност да внесете изтънченост, класа и впечатляващ дизайн в интериора на дома. Хола и трапезарията, коридора и дори банята - навсякъде резултатите от поставянето на полилей ще бъдат просто внушителни. В следващите редове ще научите малко повече за историята, основните характеристики и преимущества на полилеите като продуктова категория.

Полилеи 1

 

Как се е родила идеята за полилеите?

В миналото полилеите са били символ на богатство и възможности, докато днес са по-скоро форма на дизайнерско решение за всяка стая. Само допреди няколко години този тип осветителни тела работеха единствено с крушки с нажежаема жичка, а в момента на пазара можете да намерите варианти с най-разнообразни източници на светлина.

Полилеи 2

Полилеи - история

Идеята за полилея се е зародила още през Средновековието. По това време е нямало електричеството и първите полилеи е трябвало да използват светлината на свещите. Обикновено те били под формата на дървен кръст с редица от шипове, на които се слагат свещите. Подобни осветителни тела са издигани на подходяща височина посредством въже или верига, захванати към кука. По този начин се е постигало осветяването на цялото пространство.

Полилеи

Полилеи - впечталяващи

И до днес в много музеи и замъци са запазени полилеи, открояващи се с класически и уникален дизайн. Предвид впечатляващата им изработка и внушителни размери е пределно ясно защо са били възприемани като символ на престиж.

Защо точно полилей?

Полилеите са най-лесният и красив начин за осветяване на дадена стая или помещение. Те осигуряват достатъчно количество светлина в цялата стая, като същевременно спестяват много място. Поставянето на полилей ви дава възможност дори да промените духа и предназначението на съответното пространство. С помощта на този тип осветителни тела, то може да се превърне в специален кът за почивка, хранене и гледане на телевизия. Огромното разнообразие от полилеи, които се предлагат на пазара, ви позволява да изберете най-подходящото осветително тяло за интериора на всяка една стая в дома си.

Полилеи 3

Полилеи - разнообразие

Подбирането на полилея е важно не само за визията на помещението, но и за начина, по който ще се чувствате в него. Не забравяйте, че освен красив акцент на вашия дом, той е източник на необикновени емоции и усещания. Съвременните полилеи ви дават възможността да избирате с какъв тип крушки да работи осветителното тяло – винтидж крушки с нажежаема жичка, LED винтидж крушки, LED крушки, енергоспестяващи лампи и други. 
 

Кой вид полилей да изберем?

Нека ви запознаем с тези видове полилеи, както и с техните особености и характеристики.
1. Кристален полилей - кристалът е материал, който много често се асоциира с полилеите. При него крушките са вплетени в кристалните орнаменти, като по този начин светлината се пречупва през стъклото и създава различни шарки в помещението. Кристалните полилеи определено се превръщат в акцент във всяка стая и е добре да синхронизирате с тях останалата част от обзавеждането. 

Полилеи 4

Полилеи - видове


2. Полилеи тип свещник - осветителни тела, приличащи на старинни свещници, които имат много рамена за поставяне на свещи. Съвременните модели позволяват използването на различни видове крушки, като тип свещ, тип пламък и винтидж лампи. 

Полилеи 5


3. Класически полилей - класическият полилей често е обемен и се характеризира с множество елементи. Можете да го познаете по дизайна, състоящ се от поне две секции, които е възможно да бъдат в различни форми. Най-класическа е конусовидната форма в основата, като надолу тя се разширява и приема формата на купа. 

Полилеи 6

Полилеи - старинни


4. Vintage полилеи - този стил полилеи се отличават от всички останали с уникалния си дизайн, който сякаш ни пренася назад във времето. Осветлението е семпло, изключително красиво и придаващо изисканост и класа. 

Полилеи 7

Полилеи - вградени диоди


5. Полилеи с вградени диоди -  полилеи с вградени диоди, които ви предоставят всички предимства на LED осветлението. Те се характеризират с добро цветопредаване и осветеност, както и стилен и впечатляващ дизайн. 

Полилеи 8

 


6. Дизайнерски полилеи - този вид осветление се характеризира с влагането на скъпи и качествени материали, ръчната изработка и лансирането на ограничено количество продукти на пазара. Дизайнерските полилеи притежават изразена индивидуалност, характер и елегантност. Идеята им е да постигнат специално и уникално излъчване и атмосфера във всяко помещение. 

Полилеи 9

 


Върни До Горе